Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

«ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΩΝ» από τους ΓτΚ

 

«ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΩΝ» δημιουργούν οι «ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ». Η Φωτογραφία, η Ζωγραφική, η Σκιτσογραφία, η Γλυπτική, οι Λαϊκές Χειροτεχνίες, η Συγγραφή,  η Ποίηση, η Μουσική, η Λαογραφία, το Θέατρο κλπ, μπορούν να λειτουργήσουν ως η μόνη και πιο δημοφιλής πλατφόρμα βαθιάς παιδείας και μεταλαμπάδευσης των συστατικών ενός τρόπου ζωής και μιας φύσης που μεταβάλλεται, βιάζεται, τροποποιείται και χάνεται.

Η Καλλιέργεια και η Χρήση της γης, η Αρμονική ή Κυριαρχική, και ενίοτε βίαιη συμβίωση του ανθρώπου με το Τοπίο, το Αγροδασικό Τοπίο, τα Βοσκοτόπια, οι Παραδοσιακοί Οικισμοί, η Παραγωγή προπαρασκευή & συντήρηση των τροφίμων, η Οργάνωση των αγροτικών καταλυμάτων και της στέγης μέσα από χρόνους και συμβάντα για τον ίδιο και την πραμάτεια του, η Εγκατάλειψη της γης, ο Ξενιτεμός, οι Επιστροφές στις ρίζες, οι Διαιτολογικές συνήθειες κατά περιοχή και κατά παράδοση, οι Διαχρονικές Μεταβολές των τοπικών κοινωνιών, τα Εργαλεία δουλειάς και τα Σκεύη καθημερινής επιβίωσης, ο τρόπος Ένδυσης, οι Μουσικές, τα Ήθη και τα Έθιμα, οι Ιστορικές καταγραφές και «Μνήμες», τα Μνημεία της Φύσης, τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι όλων των περιόδων σαν οι πιο πολύτιμοι και ζωντανότεροι «κρίκοι σύνδεσης» με το παρελθόν, αλλά και σαν Παγκόσμια «σημεία αναφοράς και συνεισφοράς» Πολιτισμού και σύνθεσης του Τοπίου, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΟΥΣ & ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

Οι «ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» φιλοδοξούν και υποχρεούνται να συνεισφέρουν στην υπόθεση αυτή μέσα από την υποκίνηση και αφύπνιση όλων εκείνων που έχουν και λόγο και ρόλο, αρχίζοντας από μια μικρή ομάδα μελών και εθελοντών και οργανώνοντας την πρώτη Έκθεση Φωτογραφίας της Επιστημονικής μας Εταιρίας.

Λεπτομέρειες για την ημερομηνία έναρξης, τη διάρκεια, το χώρο, τις συμμετοχές μετά από επιλογή, τα θέματα παρουσίασης (Μηνυματικά Περιεχόμενα) και το αναλυτικό οργανόγραμμα της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν σύντομα από το Δ.Σ. της οργάνωσης, μετά από την πρόταση που ετοιμάζει η Ομάδα Πολιτισμού των "ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου