Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Προμελέτη Ελεύθερων Χώρων ΚΑΑΠ Βούλας - Δημιουργία Θεραπευτικών Κήπων

           "Ελεύθεροι Χώροι Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων & Θεραπευτικοί Κήποι"



"ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"
Οδός Βουτσινά 59, Χολαργός
Αθήνα, τ.κ. 15561
Τηλ. +30.210.6563962 & κιν: +30.6936.538055

Agronomists of the World (AGWO)
59, Voutsina Street, Holargos
GR 15561, Athens - Greece
Phone: +30.210.6563962 & κιν: +30.6936.538055
Αγαπητοί Φίλοι
Οφείλουμε τα Συγχαρητήρια στα Μέλη της Επιστημονικής Ομάδας Εργασίας των "ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" που εργάζονται πυρετωδώς με αντικείμενο τους "Ελεύθερους Χώρους των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων & Θεραπευτικούς Κήπους", για την πρωτότυπη Προμελέτη - Προσχέδιο (master plan) που συνέταξαν με σκοπό την ανάδειξη και την κοινωνικοθεραπευτική αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων του Κέντρου Αποκατάστασης Βούλας (ΚΑΑΠΒ), 230 περίπου στρεμμάτων. Η Μελέτη παρουσιάστηκε και παραδόθηκε στη Διοίκηση του Ιδρύματος απο την Ομάδα Εργασίας των ΓτΚ που αποτελείται απο Γεωπόνους, Αρχιτέκτονες Τοπίου, Αρχιτέκτονες, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Γεωπόνους με ειδικότητα στα GIS και άλλες ειδικότητες. Περιελάμβανε πρόταση για θεραπευτικούς ανθόκήπους, λαχανόκηπους, αρωματικά και φαρμακευτικά είδη, πιλοτικές καλλιέργειες φυτών μεγάλης καλλιεργείας, δίκτυα μονοπατιών, οπωρώνες και δενδροφυτεύσεις μεγάλης κλίμακας, εξοπλισμό και ευκαιρίες ενασχόλησης με φυτευτικές εργασίες των παιδιών με ειδικές ανάγκες & των εθελοντών, φυτείες με βοτανική σύνθεση προσέλκυσης άγριας ζωής, παραλιακές δραστηριότητες αναψυχής, παρατηρητήρια άγριας ζωής, επίπλωση ανοικτών χώρων, διευκολύνσεις κυκλοφορίας ΑΜΕΑ, κλπ. Η εργασία αυτή εκπονήθηκε απο τους "ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" εθελοντικά και χωρίς αμοιβή, με Υπεύθυνους Συντονιστές της Μελέτης τον Πρόεδρο των "ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" Δρα Σταμάτη Σεκλιζιώτη Γεωπόνο ΑΠΘ-Αρχιτέκτονα Τοπίου (PhD, Birmingham UK), τον Γεωπόνο ΓΠΑ Κώστα Τάτση Γραμματέα των ΓτΚ και τον Γεωπόνο ΓΠΑ του Νοσοκομείου "Σωτηρία" 'Αρη Στρατάκο Ιδρυτικά Εταιρικά Μέλη των ΓτΚ. Τα λοιπά μέλη της ομάδας εκπόνησης ήταν η Βούλα Κατσογιάννη Γεωπόνος ΓΠΑ - Αρχιτέκτονας Τοπίου, ο Αρχιτέκτονας Λάμπρος Σεκλιζιώτης, η Κοινωνική Λειτουργός Ματίνα Σπυράτου, η Γεωπόνος Χρύσα Παπαγιώτα ,ο Γεωπόνος ΓΠΑ Λευτέρης Κατσουλάκος.

Η οποιαδήποτε εμπλοκή των "ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" στη συνέχεια για τις φάσεις υλοποίησης, θα γίνεται συμβουλευτικά και ουσιαστικά με σχήμα συνεργασίας που θα προτείνει το ΔΣ του Ιδρύματος και εφόσον ζητηθόυν οι υπηρεσίες μας στα επόμενα στάδια. Η εμπλοκή μας έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, και η προσέγγιση προς τα Ιδρύματα γίνεται με σκοπό να επικρατήσουν οι απαιτούμενες "επιστημονικές" λύσεις που θα αναδείξουν τους χώρους αυτούς σε χώρους ευεργετικής συνεισφοράς της φύσης στην υπόθεση αναβάθμισης της ποιότητας ζωής και της ψυχοσωματικής υγείας. Οι "ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" έχουν προσεγγιστεί και συνομιλούν και μέ άλλα Ιδρύματα και σύντομα θα ανακοινωθούν και θα δημοσιοποιηθούν παρόμοιες δράσεις.
Με την ευκαιρία αυτή, θυμίζουμε ότι οι "ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" δεν περιορίζονται σε ατέρμονες φιλολογικές συζητήσεις "περί το πρόβλημα" ούτε λειτουργούν σαν κλειστό ελιτίστικο club των ολίγων, συνήθως μη σχετικών με το πρόβλημα. Οι "ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες ο καθένας και η καθεμιά στο είδος τους, γνωρίζουν την τέχνη, προσφέρονται να δουλεύουν στο πεδίο μέσα και έξω απο την πόλη, συνθέτουν με μολύβι και χαρτί, προτείνουν και υλοποιούν.

Επιθυμία όλων μας είναι μέσα απο την ενεργό συμμετοχή να βοηθηθούν όλοι εκείνοι που μας καλούν, να αποκατασταθεί το κύρος του Γεωπόνου και του Δασολόγου σαν βασικών συντελεστών επαγγελματικής αλλά και κοινωνικής συνεισφοράς, αλλά να αναδειχθεί και να στηριχθεί σοβαρά και με αξιοπρεπή τρόπο η Εταιρία "ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" και τα αξιόλογα Μέλη της στο εσωτερικό και το εξωτερικό, που προέρχονται απο ακομη περισσότερες και ευρύτερες επιστημονικές κατευθύνσεις και ειδικά αντικείμενα.
 
Οι "ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" στα πλαίσια εργασίας των ομάδων, κατ' αντικείμενο, καλούν όλους όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν να έλθουν σε επαφή με την Εταιρία.  












Με τιμή


Για το ΔΣ των "ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"  

Ο Πρόεδρος 
Δρ Σταμάτης Λ. Σεκλιζιώτης, Γεωπόνος ΑΠΘ – Αρχιτέκτων Τοπίου (PhD)

Ο Γραμματέας 
Κώστας Τάτσης, Γεωπόνος ΓΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου