Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Δημιουργία Θεραπευτικού Κήπου στο ΚΑΑΠ Βούλας

Σε εποχές που η απαισιοδοξία απειλεί να αφανίσει ψυχικά αποθέματα και αρετές όπως η δημιουργικότητα, η αλληλεγγύη και η εθελοντική συλλογική προσπάθεια επιχειρηματικών φορέων, επιστημονικών οργανώσεων και των ιδρυμάτων θεραπείας και αποκατά
στασης, κάποιες πρωτοβουλίες αποδεικνύουν τελικά στην πράξη ότι οι προσδοκίες για κάτι καλύτερο και ελπιδοφόρο, παραμένουν ζωντανές. Η εταιρία Pfizer Hellas, με την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων της, ανέλαβε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία για να δημιουργήσει ένα όμορφο και ταυτόχρονα θεραπευτικό χώρο πρασίνου στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Αττικής (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α) στη Βούλα.

Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, εργαζόμενοι της εταιρείας με την πολύτιμη βοήθεια και επίβλεψη της Ειδικής Επιστημονικής Ομάδας των "
ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
" (ΓτΚ) που ασχολείται με τους «Ανοιχτούς χώρους των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και τους Θεραπευτικούς Κήπους» και η οποία συνέταξε τη μελέτη του χώρου, διαμόρφωσαν μια έκταση 300 τ.μ. αλλά και πρόσθετες επιφάνειες στην περίμετρο, δίπλα στους κοιτώνες ανάπηρων παιδιών, τοποθέτησαν δενδρύλλια και αρωματικά φυτά της ελληνικής χλωρίδας, δημιούργησαν ανάγλυφα και μονοπάτια στον χώρο και δημιούργησαν έναν μικρό υπερυψωμένο λαχανόκηπο. Ο χώρος διακοσμήθηκε από ανακύκλωση «πεταμένων» κρεβατιών και καθισμάτων που διέσωσαν οι ΓτΚ μετατρέποντας τα σε καθιστικά έπιπλα κήπου

Αφιερώνοντας το χρόνο και πάνω απ’ όλα την καλή τους διάθεση, οι εργαζόμενοι της Pfizer Hellas κατάφεραν στο τέλος της ημέρας να παραδώσουν έναν όμορφο, ασφαλή και ευχάριστο χώρο για τα παιδιά και τους εργαζομένους του Κέντρου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου