Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Μια συλλογική προσπάθεια 100 ατόμων κι ένα ολοκαίνουργιο πάρκο τσέπης στα Σεπόλια


Απερίγραπτη χαρά και ένα απίστευτο αίσθημα ικανοποίησης νιώσαμε το Σάββατο το απόγευμα βλέποντας πως μέσα σε μια μέρα ένα εντελώς άδειο οικόπεδο στα Σεπόλια που είχε επιτέλους δια(μετα)μορφωθεί σε πάρκο τσέπης. Δεν είναι και λίγο. Από τις 7.30 το πρωί εθελοντές και μέλη της ομάδας Green των Atenistas , βρίσκονταν ήδη στο χώρο για γίνει ένα πρώτο σκάψιμο του χώρου. Επί 8 ώρες, 100 άτομα -εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής- φτυάριζαν, φύτευαν, έβαφαν και έστηναν παιχνίδια μέχρι ο χώρος να αποκτήσει την τελική του μορφή.
Για άλλη μια φορά, ευχαριστούμε όλους και τον κάθε ένα ξεχωριστά που συνέβαλαν σε αυτό το μικρό θαύμα (πραγματικά τα παιδιά που δήλωσαν συμμετοχή για βοήθεια ήταν όλοι ένας κι ένας!) και απέδειξαν ξανά πως όμορφα πράγματα μπορούν να γίνουν και με ελάχιστα μέσα, αρκεί να υπάρχει όρεξη, καλή διάθεση και φαντασία. 
Επίσης ευχαριστίες προς την και Καλλίσσα Αποστολίδου και την European Dynamics SA για την αγορά των oργάνων παιδικής χαράς και ξυλείας, την Τέρνα για το χαλίκι και το χώμα, τη Τεχνοχρωμ για τις μπογιές, το Δήμο Αθηναιων για τα δέντρα και φυτά που πρόσφερε δίνοντας την υπόσχεση για ενίσχυση φωτισμού στο σημείο αλλά πάνω απ’ όλα στους κατοίκους της γειτονιάς για την αμέριστη βοήθεια, είτε με χέρια είτε με τα κεράσματά τους. 
Ο χώρος ανήκει σ’ αυτούς και στα παιδιά που ήδη τον κατέλαβαν και παίζουν κι ελπίζουμε να γίνει μια εστία κοινωνικοποίησης για τους κατοίκους της περιοχής.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου