Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Μια σκάλα....πιάνο στο Παγκράτι, στην οδό Ερατοσθένους!


Μια σκάλα....πιάνο στο Παγκράτι!

Χρόνος: ένα ηλιόλουστο Σάββατο του Ιουνίου. Τόπος: Υπαίθριες σκάλες κάθετα στην οδό Ερατοσθένους στο Παγκράτι.. Οι συνθήκες ήταν ιδανικές για τη τελευταία δράση της ομάδας Green των Αtenistas, πριν τις καλοκαιρινές βουτιές.

Αποφασίσαμε να αφήσουμε στην άκρη τα φτυάρια, τις τσάπες μας και τις παλέτες μας και να «ξεκουραστούμε» πιάνοντας τα πινέλα στα χέρια και να δώσουμε μια καλλιτεχνική πνοή σε μια πολύ όμορφη γωνιά της Αθήνας. Υπό τους ήχους του διπλανού Αττικού Ωδείου, σκουπίσαμε, καθαρίσαμε και στο τέλος δημιουργήσαμε ένα Πιάνο στα σκαλοπάτια αυτής της αθηναϊκής γειτονιάς. Μια απλή ιδέα, μια απλή κίνηση που προϋποθέτει όμως θέληση για πράξη και μια αισιόδοξη ματιά στα πράγματα. Έτσι απλά, δημιουργήθηκε ένα τοπόσημο για τη γειτονιά, ένα δείγμα παρέμβασης στον αστικό χώρο, που ενισχύει την έκπληξη στη πόλη, την αίσθηση του «μέρους» και δίνει μια νότα παιχνιδιού και αισιοδοξίας σε ένα γκρίζο αστικό (και ψυχολογικό) τοπίο.

Το μόνο που χρειάστηκε ήταν 3 κουβάδες χρώμα και 7 πινέλα ….Στη κορυφή της πιανο – σκάλας , ένα υπαίθριο καθιστικό μας περίμενε, λουσμένο στο χρώμα της βουκαμβίλιας για να μας αγκαλιάσει και να μας ξεκουράσει μετά από ένα χρόνο με πολύ δυνατές και απαιτητικές δράσεις και εξίσου δυνατά συναισθήματα…
Θα επανέλθουμε ξεκούραστοι μα ακόμα πιο δυνατοί και ανανεωμένοι από Σεπτέμβρη. Καλές Βουτιές!


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου